top of page
345071621_1533812277448360_4404691713641389846_n.jpg

PESTI MESÉK

urban fantasy LARP

Mi ez?

A Pesti Mesék egy folytatásos kamaralarp játék, ahol napjaink Budapestjének árnyékában megbúvó természetfeletti lények életét jelenítjük meg. 

 

Megszemélyesíthettek elcserélteket, alakváltókat, varázslókat, vámpírokat, más városok, vagy különleges szervezetek képviselőit. Vagy akár csak egyszerűbb mundánokat, akik valahogy mégis kapcsolatban vannak Budapest természetfeletti aspektusával.

A játékról

Nagyjából negyedévente van egy játék, valamelyik évszak hangulatához kötve. Ez a játék egész napos, általában Budapesten bérlünk hozzá zárt teret. Jelmez nem elvárt, de bátorított, főleg az elcseréltek részéről, akik igen extrémen tudnak kinézni. Időnként táncos vagy énekes műsorszámokkal is szoktak a játékosok készülni, ezt lehet minden karaktertől és plotszáltól függetlenül, rutinszerűen megoldjuk. 

 

Az élő játékok között a "downtime”-ot írásban játsszuk ki, mindenki leadhat három cselekvést (“fejezeteket”), és az élő játék előtti hetekben megválaszoljuk őket vagy írásban, vagy olykor asztali játékban, ha olyan a helyzet. Ezekkel a fejezetekkel folytatódnak a plotszálak, amiket az élő játékokon igyekszünk kijátszani, vagy pedig a karakterek élő játékon kívüli élete bomlik ki bennük.

 

Emellett időnként szervezünk lazább közösségi eseményeket is, amire éppen igény van.

A szereplők

Kétféle karakterrel lehet játszani: a sorozatszereplővel, aki folyamatosan játszik, és fejlődik, és az epizódszereplővel, aki egy-egy játékra csatlakozik. Az epizódszereplőket is fenntartjuk olyankor, amikor nem játszanak velük, de nem fejlődnek. És időnként odaadhatjuk őket más játékosnak, szóval őket sokkal lazábban és rugalmasabban kezeljük.

Az alábbi négy természetfeletti frakcióból választhattok, ők vannak rövidebb-hosszabb ideje jelen a városban.

Elcseréltek

Untitled_Artwork 57.png

Egy Árkádia nevű hely gonosz tündérurai által elrabolt emberek. Bár megszöktek, testükön és lelkükön letörölhetetlen nyomokat hagyott a múltjuk. Legtöbben mesehősök szerepét töltötték be, és bizonyos határokig képesek érvényesíteni furcsa esküjeiket és alkujaikat, illetve a saját meséik történetét a valóságban is.

 

Az elcserélt karakterek részben a korábbi évadokból kerülnek ki, de bármikor szabadulhat ki Odaátról, vagy érkezhet máshonnan Budapestre új elcserélt. Olyanoknak ajánljuk, akik szeretik az érzelmi drámát, a tragikus múltat, a meséket, no meg a káoszt.

Alakváltók

alakv logo.png

Legismertebb elnevezésük a vérfarkas, bár valójában sokuk más totemállat képét tudja felvenni. Azt mondják, hagyományosan a városok zajától távol, természetközeli helyeken élnek, de Budapesten két falka is a városon belül él. Sámánjaikon keresztül szoros kapcsolatot tartanak fenn minden élő és élettelen dologban lakozó szellemekkel.

 

Az alakváltókat olyan játékosoknak javasoljuk, akik az emberi természet ösztönösebb oldalát szeretnék megjeleníteni, és nem feltétlenül gondolnák túl a problémák megoldását.

Varázslók

magus_edited.jpg

Kiváltságos emberek, akik tehetség és tanulás árán tettek szert természetfeletti képességekre. Ezek pallérozásához elengedhetetlen legalább egy, de inkább több mentor segítsége. Ezért többségük 5-10 fős, szigorú szabályok szerint, technokratikus elvek szerint működő “körökben” vagy “ iskolákban” keresi a tanulás útját.

 

Olyanoknak ajánljuk, akik szeretnek elmélyedni a misztikus-okkult világképekben, elmélkedni a valóság természetéről, eljátszani a gondolattal, hogy mi lenne, ha közel korlátlan hatalom lenne kéz- vagy karnyújtásnyira, és alig pár évtizedet kell erre áldozniuk az életükből. Vagy másokéból.

Vámpírok

Vampire logo '.png

Az életen túl, a halálon innen, akik kiléptek az időből és a természetesnek nevezhető létformából. Általában vért isznak, nem öregednek, problémájuk van a napfénnyel, és valami szörnyű belső lényt kell féken tartaniuk ahhoz, hogy szociálisan képesek legyenek funkcionálni. 

 

Olyanoknak ajánljuk, akik szeretnek intrikálni, és helyezkedni (akár olyan közegben is, ami ezzel szemben nem befogadó), kedvelik a bárhogyan is elképzelhető vámpír romantikát, és nem ijednek meg tőle, ha nem (csak) wod / nwod vampire módon közelítjük meg a világképet. Illetve, jelenleg őket a többi frakció antagonizálta egy picit, de ez pusztán félreértés…

Astrology Dice

Szabályok

A szabályok itt érhetőek el:

Csatlakozás

A játék elsősorban Facebook csoportban és Discordon zajlik.

Jelentkezni majd személyesen érdemes a Facebook csoporton keresztül. Ha oda jelentkezel, akkor felvesszük veled a kapcsolatot, vagy fogod már látni, hogy épp melyik fázisában van a játék, hogyan érdemes csatlakozni.

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/1106262972773577

bottom of page